Peliohjeet

Bunkkerit
Bunkkerit tulee haravoida, mikäli niissä käy. Harava tulee jättää bunkkerin sisään.


Divottien korjaaminen
Lyöntijäljet tulee korjata hiekkasiemenseoksella. Hiekkasiemenseospulloja on jokaisessa lainakärryssä ja hiekkasiemenseosta voi täyttää 1- ja 10-tiiboksien laatikoista.

Lyöntimatot
Lyöntimatot ovat käytössä talvikaudella. Lyöntimattojen ollessa käytössä lyöntimatoilta pelaaminen on pakollista kentän lyhyeksi leikatuilla alueilla. Lyöntimattoa ei tarvitse käyttää raffissa tai semiraffissa. Lyöntimattoa ei tarvitse käyttää avauksessa, jos sen lyö driverilla tiin päältä.


Lähtötii
Lähtötiitä vaihdetaan vuoroviikoin. Parittomina viikkoina lähdöt ovat 1-tiiltä ja parillisina 10-tiiltä. Tämä käytäntö edesauttaa kentän tasaisempaa kulutusta ja antaa puolikkaiden kierrosten pelaajille mahdollisuuden pelata kentän molempia puolikkaita vaihtelun vuoksi.


9 reiän pelaaminen
Puolikkaita kierroksia voi pelata aamulla ennen klo 9 takaysiltä ja iltaisin klo 18 jälkeen tai kun valoisuus ei enää riitä täyden 18 reiän kiertämiseen. Muutoin 9 reiän green feen maksaminen on mahdollista ainoastaan caddiemasterin kanssa etukäteen sopimalla (hiljaisina aikoina eli kun kentällä on väljää tai äkkilähtö-periaatteella). Samoin 9 reikää voi kiertää toisten 9 reikää pelaavien paikalla kun he jäävät puolivälissä pois. Muistathan ilmoittaa caddiemasterille tiiaikaa varatessasi, että haluaisit pelata 9 reiän kierroksen.


Pakkasaamuina pelaaminen
Kentän ollessa kuurassa tai jäässä pelaaminen on ehdottomasti kielletty. Pelaaminen on sallittua, kun henkilökunta antaa siihen luvan. Huomioithan tiiaikaa varatessasi, että aamun tiiajat saattavat peruuntua pakkasen takia. Jos kenttä on suljettu pakkasen takia, varatut tiiajat eivät siirry, vaan ne peruuntuvat kokonaan.


Ukkosohjeet
Ukkosella pelaaminen on ehdottomasti kielletty. Pelaaja on itse vastuussa omasta turvallisuudestaan. Keskeytäthän pelisi välittömästi ja hakeudut suojaan ukkosen sattuessa päälle, viimeistään kun soitamme ukkostorvea. Jos olet kentän toisessa päädyssä, suosittelemme odottamaan ukkosen ohimenoa takavessoilla tai sillan alla. Jos olet aukealla paikalla kun ukkonen sattuu päälle, mene kyykkyyn. Älä mene suojaaan puun alle. Älä myöskään käytä sateenvarjoa tai ota mailoja ja kärryjä mukaan suojaan hakeutuessasi.


Bägikärryt
Bägikärryt ovat lainattavissa ilman panttia. Bägikärryjä on rangen parkkipaikalla sekä klubitalon alakerrassa olevassa tunnelissa.


FORE!
Väylät sijaitsevat kentällämme hyvin lähekkäin. Muistathan huutaa aina FORE! jos lyöntisi suuntautuu lähelle toista väylää. Mikäli väylän lähellä on ohikulkeva pyörätie, varmistathan ennen lyöntiäsi, että ohikulkijat ovat turvallisen etäisyyden päässä, mikäli lyöntisi sattuu epäonnistumaan. Ohikulkijat eivät osaa yleensä reagoida FORE! -huutoihin.


Kentän kunnosta huolehtiminen
Toivomme pelaajiemme käyttävän lainabägikärryjen mukana tulevia hiekkasiemensekoitesirottimia lyöntijälkien paikkaamiseen väylillä. Hiekkasiemenskoitteen täyttölaatikot löytyvät 1- ja 10 tiibokseista. Lisäksi golfetikettiin kuuluu alastulojälkien paikkaaminen griineillä ja omien jälkien haravoiminen bunkkereissa.


Pelinopeus ja tauko 9 reiän jälkeen
Kentän ihannepeliaika on 4 h 27 min. Kierrokseen kuuluu 7 minuutin tauko klubilla 9 reiän jälkeen, mikäli ryhmä on pysynyt aikataulussa. Toivomme jokaisen ryhmän seuraavan pelinopeuttaan ja golfetiketin mukaisesti päästävän takana tulevan ryhmän tai pelaajan ohi, mikäli edessä on tyhjä väylä ja oma ryhmä on aikataulusta jäljessä.


Oikominen kentällä
Kentällä on määrätyt reitit, joita pelaajien tulee noudattaa. Oikominen aiheuttaa vaaratilanteita ja etenkin kauden alkuvaiheessa polkuja, jotka näkyvät koko kauden.


Väriliput viheriöillä
Käytämme värilippuja merkitsemään reiän sijaintia viheriöllä. Punainen lippu tarkoittaa että reikä on edessä, keltainen keskellä ja valkoinen takana.


Tiipaikat tasoitusryhmien mukaan
Toivomme pelaajien pelaamaan kenttää tasoitusta vastaavilta tiipaikoilta. Näin pystymme pitämään pelinopeutta yllä ja nauttimaan kierroksesta entistä enemmän. Huomaathan, että kentän voi aina pelata lyhyempänäkin.

TiipaikkaMiesten tasoitusNaisten tasoitus
63–4,4
584,5–18,4
5518,5–26,4–9,9
5026,5–5410–54
395454


Koirat kentällä
Koirat ovat erittäin tervetulleita mukaan golfkierrokselle sillä edellytyksellä, että ne eivät häiritse muita pelaajia, esimerkiksi haukkumalla. Lisäksi koirat on pidettävä kytkettynä ja omistaja vastaa koiransa jälkien siivoamisesta ja hyvinvoinnista (kentällä ei ole juuri lainkaan varjopaikkoja). Omistajan on myös hyvä muistaa, että koirat eivät ole Golfliiton tai kentän vakuutuksen piirissä. Ethän jätä myöskään koiraa kuumaan autoon odottelemaan!


Lastenvaunujen käyttö
Lastenvaunujen ja -rattaiden käyttö kentällämme on turvallisuussyistä kielletty.