Kenttä

Vuosaari Golf on Suomen mittakaavassa harvinaislaatuinen linkstyyppinen kenttä. Kentälle on ominaista kovat ja rullaavat väylät sekä liukkaat viheriöt ja niiden edustat. Merituulen vaikutus tuntuu usein avaralla kentällä ja etenkin kovalla tuulella matalat pitkälle rullaavat lyönnit ovat omiaan. Suosittelemme myös kokeilemaan putteria jo muutamien kymmenien metrien päästä viheriöltä. Voit yllättyä lopputuloksesta. Maaperä kentällä on hyvin hiekkapitoinen ja sen vuoksi se kuivuu nopeasti sateiden jäljeltä. Kausi Vuosaaressa on normaalisti pitkä ja viheriöt tasalaatuiset heti alkukeväästä myöhäiseen syksyyn. Tämän takaa linkskentille erinomaisesti sopiva nurmilajike nata. Hiekkaesteet ovat linkshenkeen sopivia korkeareunaisia pot -bunkkereita, jotka ovat niin syviä, että niitä ei voi hoitaa koneellisesti. Väylältä 5 löydät kopion the Old Coursen hell bunkerista. Sinne et nimen mukaisesti tahdo joutua. Vai tahdotko sittenkin?

Vuosaaren kenttä on tyypillisesti haastava ensimmäistä kertaa sitä pelaavalle. Haastavuutta tuovat väylien välissä pitkää ”linksheinää” kasvavat kummut ja muutamat pidemmät siirtymät urbaanissa kenttäympäristössä. Pitkälle rullaavat lyönnit voivat päätyä pidemmälle kuin olettaisi tai viereiselle väylälle. FORE! -huuto on tarpeen, mikäli pallo karkaa sivulle ohi näköetäisyyden. Ensipuraisu voi siis olla hieman hämmentävä, mutta toisella kerralla kierros on jo paljon palkitsevampi. Kolmannella kerralla on vaarana hullaantua linksgolfista, kuten me kaikki vuosaarelaiset olemme hullaantuneet. Mikäli olet tulossa ensimmäistä kertaa pelaamaan Vuosaaren kentälle, suosittelemme lämpimästi pelaamista ryhmässä, jossa on vähintään yksi kentän tunteva pelaaja. Caddiemaster auttaa mielellään sopivan peliryhmän valitsemisessa.

Maisema on erittäin urbaani satamakontteineen. Paahdetun kahvin tuoksu valtaa usein kentän vieressä olevan Pauligin tehtaan ansiosta.