Ryhmittymä Vuosaari Golf Oy:n nykyisiä ja uusia osakkaita on ostanut kaikki Vuosaari Golf Oy:n osakkeet GoGolf Oyj:n konkurssipesältä

26.1.2024

Vuosaari Golf Oy:n osakekannasta 49% omistanut GoGolf Oyj asetettiin konkurssiin 30.10.2023.
153:n Vuosaari Golf Oy:n osakkaan ja heitä lähellä olevien tahojen muodostama ryhmittymä on ostanut kaikki GoGolf Oyj:n omistuksessa olleet Vuosaari Golf Oy:n osakkeet konkurssipesältä. Suunnitelma tarjouksen jättämisestä syntyi Vuosaari Golf Oy:n syysyhtiökokouksessa marraskuussa. Vastuuhenkilöksi asiaa valmistelemaan osakkaat valtuuttivat Vuosaari Golf Ry:n puheenjohtajan Janne Murtomäen.

”Minulle oli välittömästi selvää, että haluan ryhtyä vetämään tätä. Näin tilanteessa ainutkertaisen mahdollisuuden vaikuttaa Vuosaari Golfin tulevaisuuteen. Arvasin homman työlääksi, mutta pelaajien tuki ja klubin hyvä henki auttoivat. Kieltämättä tuntuu hienolta, kun niin moni nykyinen ja uusi osakas päätti tarttua tilaisuuteen ja kauppa syntyi!”, kuvailee tunnelmia ryhmittymän vastuuhenkilö, Vuosaari Golf Ry:n puheenjohtaja Janne Murtomäki.

Kentän toiminnan näkökulmasta toteutuvalla osakekaupalla on myönteisiä vaikutuksia. ”Yhtiön taloutta turvaa jatkossa vakaa vastiketuotto ja lisäksi muut tulonlähteet mahdollistavat kentän pitkäjänteisen kehittämisen edelleen. Vuosaari Golf on aina ollut tunnettu pitkästä pelikaudesta ja kentän erinomaisesta kunnosta. Nyt käynnistyvä aikakausi luo erinomaiset puitteet nostaa Vuosaari Golf jälleen seuraavalle tasolle.”, iloitsee Vuosaari Golf Oy:n toimitusjohtaja Harri Mankki.

”Vuosaari Golfia on golfyhteisönä aina leimannut yhteisöllisyys, avarakatseisuus ja tekemisen meininki. Nyt toteutunut osakekauppa on erinomainen osoitus tästä. Seuraavaa pelikautta pääsemme valmistelemaan erinomaisista lähtökohdista.”, kuvailee tunnelmia Vuosaari Golf Oy:n hallituksen puheenjohtaja Virpi Viinikainen.

Suomen Golfliitossa uutinen Itä-Helsingistä otettiin ilolla vastaan. ”Hienoa, että asia sai onnistuneen ratkaisun. Näin Vuosaari Golf saa tukevan pohjan tulevaisuuteen ja mahdollisuuden kehittää edelleen upeaa yhteisöään. Vuosaaren golfyhteisö palveluineen on merkittävä tekijä Uudenmaan golfissa ja on hienoa, että sen tulevaisuus on nyt turvattu.”, toteaa Suomen Golfliiton toiminnanjohtaja Juha Korhonen.

Vuosaari Golf on linkshenkinen golfkenttä Helsingin Vuosaaressa. Kentällä pelataan vuosittain yli 36.000 kierrosta. Kenttä on arvostettu kaikentasoisten pelaajien keskuudessa ja tunnettu hyvästä kunnostaan ja liukkaista viheriöistään. Vuosaari Golf tarjoaa pelaajilleen yhden Suomen pisimmistä pelikausista. Vuosaari Golf Ry on noin 1400 jäsenen golfseura, joka järjestää jäsenilleen ikään ja pelitaitoon katsomatta kilpailuja, tapahtumia ja harjoitusmahdollisuuksia.

Lisätiedot:

Harri Mankki, toimitusjohtaja, Vuosaari Golf Oy, p. 050 465 3581, harri.mankki@vuosaarigolf.fi

Virpi Viinikainen, hallituksen puheenjohtaja, Vuosaari Golf Oy, p. 050 527 2881, virpivii@gmail.com